Ervaring uit het veld

Op woensdag 9 september jl. hebben onze Leidse dragers een mooie bijzondere uitvaart mogen uitvoeren in Utrecht. Bij een uitvaart van deze omvang en de nodige media aandacht die dit met zich meebrengt is er bij de jongens gezonde spanning aanwezig.

Jelle, het aanspreekpunt van de dragers die dag, heeft de dag voor de uitvaart uitvoerig overleg gehad met de uitvaartverzorger. ’s-Morgens op de dag van de uitvaart wordt de standaard check gedaan op de vestiging. Schoenen worden gepoetst, kleding wordt gecontroleerd en de jongens zorgen ervoor dat ze er op hun best uitzien.

Bij aankomst op plaats van bestemming hebben de heren plaatsgenomen op de aangewezen plek en was het wachten op de rouwauto. Bij aankomst van de rouwauto hebben de heren de overledene uit de rouwauto op de schouders de kerk ingedragen. Bloemstukken werden op de juiste plek gelegd en na het afgroeten zaten de werkzaamheden erop.

Het is altijd mooi om aanwezig te zijn bij een bijzondere uitvaart. De heren kunnen tevreden terugkijken op hun werkzaamheden.

 

« Terug naar Nieuws & Achtergrond